u uskoku

Završilo ispitivanje suca Zvonka Vekića i njegove prijateljice Nataše Sekulić

24.11.2021 u 18:04

Bionic
Reading

U srijedu oko 17:30 završilo je ispitivanje u USKOK-u suca osječkog Županijskog suda Zvonka Vekića te njegove prijateljice Nataše Sekulić, osumnjičenih za prikrivanje izvora novca navodno stečenog mitom od bivšeg izvršnog dopredsjednika Dinama Zdavka Mamića

Odvjetnica Zvonka Vekića Gordana Vrandečić kratko je novinarima pri izlasku iz zgrade Uskoka rekla kako su oboje osumnjičenika iznijeli svoje obrane te da sad očekuju daljnji razvoj događaja odnosno hoće li Uskok protiv branjenika zatražiti istražni zatvor, napisao je Jutarnji.hr.

  • +12
Osijek: Sudac Zvonko Vekić priveden je u PNUSKOK na ispitivanje Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Suspendirani sudac osječkog Županijskog suda Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhićeni su u srijedu ujutro u Osijeku zbog sumnje u pranje novca.

Nakon ispitivanja Uskok će odlučiti hoće li protiv Vekića i Nataše Sekulić uz istragu zatražiti i određivanje istražnog zatvora o čemu će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Vekić je u istražnom zatvoru bio i nakon prvog uhićenja kada ga je s još dvojicom sudaca osječkog suda, Antom Kvesićem i Darkom Krušlinom, pravomoćno osuđeni bivši čelnik "Dinama" Zdravko Mamić optužio za primanje 400 tisuća eura mita.

Policija je, ne otkrivajući identitet, ranije potvrdila da je osječki PNUSKOK, u suradnji s Uskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija nastavio kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog sumnje u pranje novca.

I Uskok je potvrdio da su uhićenja provedena zbog sumnje u kazneno djelo pranja novca "u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage".

"U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba protiv koje se provode hitne dokazne radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo. Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćilo je tužiteljstvo.