u smjeru dubrovnika

Zapalio se kamion na A1: Kilometarska kolona, vozi se jednim trakom

03.08.2023 u 09:23

Bionic
Reading

Nakon što je oko devet sati zbog požara na teretnom vozilu bio prekinut promet na autocesti A1 između čvorova Ogulin i Brinje u smjeru Dubrovnika, na tom dijelu se i dalje vozi jednim trakom, kolona je duga oko 12 kilometara, a moguć je obilazak državnom cestom DC50

HAK je izvijestio kako je obilazak moguć državnom cestom DC50 između čvorova Ogulin i Brinje. Prema informacijama PU karlovačke, oko 8,30 sati zapalio se kamion na zaustavnoj traci, 600 metara prije odmorišta Modruš.

Promet se odvijao pretjecajnim trakom, no zbog velikog izdimljavanja oko devet sati je bio obustavljen. Prema prvim informacijama, ozlijeđenih nema ali teretno je vozilo bilo u plamenu i nastala je velika materijalna šteta.

  • +6
Požar A1 Izvor: Pixsell / Autor: Damir Krajac

Promet autocestom bio je zatvoren u smjeru juga do 9,24 sati i išao je obilazno - čvor Ogulin - čvor Brinje. Zbog prometne nesreće i dalje je prekinut promet i na državnoj cesti DC36 Popovača-Sisak između mjesta Potok i Stružec, javlja HAK.

Na A1 je također povećana gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika te između čvora Rovanjska i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba te se vozi usporeno u koloni.

  • +9
Požar na A1 Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Dogodila se i prometna nesreća na 181. kilometru između čvorova Perušić i Gospić u smjeru Dubrovnika. Vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat. HAK također javlja kako su vremenski uvjeti povoljni za vožnju u većem dijelu zemlje.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima i graničnim prijelazima.

O nesreći se oglasila i PU karlovačka:

'Policijska uprava karlovačka danas ujutro u 8.32 sata zaprimila je dojavu o zapaljenju teretnog vozila s prikolicom u mjestu Modruš na 99.om km autoceste A1 u smjeru juga. Odmah su na mjesto događaja upućeni vatrogasci, policija i ophodari. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je došlo do zapaljenja teretnog vozila s prikolicom zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44–godišnjak, a koje je u požaru u potpunosti izgorjelo uslijed tehničkog kvara na vozilu. Zbog navedenog požara na prometnom sredstvu u vremenu od 8.45 do 9.24 sati promet tim dijelom autoceste u smjeru juga bio je u potpunosti zatvoren. Trenutno se promet odvija jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine između čvorova Ogulin i Brinje', piše u priopćenju PU karlovačke.