pohvalno reagiranje

Zagrebačka policija pohvalila ženu koja je pronašla novac na tržnici Kvatrić i nije ga zadržala, a vlasnik se još uvijek nije javio

25.10.2021 u 11:41

Bionic
Reading

Policija poziva vlasnika izgubljenog novca oko tržnice Kvatrić te zahvalno i pohvalno ističe reagiranje sugrađanke

Policijska uprava zagrebačka pozdravlja slučaj 59-godišnje sugrađanke iz Zagreba, a ovim putem i potiče upravo zahvalno ponašanje naših sugrađana u sličnim situacijama, koja je u petak 22. listopada 2021. godine oko podneva, na nogostupu okolice tržnice Kvaternikov trg (neposredni prilazni pravci Tržnicai Kvatrić), pronašla nekoliko stotina kuna i odlučila ga ne zadržati za sebe nego se za informaciju i u kontekstu pomoći tj. vraćanja novaca stvarnom vlasniku, obratila policijskim službenicima, u ovom slučaju mjesno nadležnoj V. policijskoj postaji Zagreb (Medveščak).

Osim što je događaj spomena vrijedan, kao što je već navedeno, uz poziv osobi koja je novac izgubila (drugi detalji u smislu lokacije i količine moguće su poznati samo vlasniku novca kao i policiji i gospođi koja je novac pronašla i vratila) ovo je primjer ne samo odgovornog ponašanja sugrađanke nego primjer osjećaja izgradnje zajedničkog dobra temeljenog na povjerenju što je upravo iskazano kroz suradnju građanke i policije, a sve s ciljem pronalaska vlasnika na što pozivamo ističući ovaj primjer.  

Policija poziva vlasnika da osobno kontaktira ili dođe u Policijsku postaju Medveščak.