opet u službi

Vraćen na posao policajac koji se odazvao na srbijansku regrutaciju

08.03.2024 u 14:52

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je medijima u petak da je mladi policajac koji se odazvao na poziv Vojske Srbije za regrutaciju i upis u vojnu evidenciju vraćen na posao krajem prošle godine

Policija je ne otkrivajući identitet potvrdila da je disciplinski postupak protiv policijskog službenika okončan 28. prosinca 2023. pravomoćnim i izvršnim rješenjem Disciplinskog suda u Osijeku.

Rješenjem je proglašen krivim za počinjenje teže povrede službene dužnosti iz Zakona o policiji te mu je izrečena novčana kazna koja se primjenjuje tri mjeseca. "S gore navedenim datumom policijski je službenik vraćen u službu“, navodi se u odgovoru PU vukovarsko - srijemske koji je upućen medijima.

Riječ je o 21-godišnjem policajcu, raspoređenom u jednom od policijskih postaja na području te policijske uprave koji je krajem 2022. dobio poziv Vojske Srbije za upis u vojnu evidenciju i regrutaciju. On je se na taj posao odazvao ali to nije prijavio svojim rukovoditeljima.

Slučaj je u ubrzo završio u medijima te je mladi policajac suspendiran, kako su tada naveli iz policije, jer je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu "pa je tako dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe“.

Slučaj je prijavljen Disciplinskom sudu u Osijeku koji je krajem prosinca prošle godine donio odluku te su mladog policajca vratili na posao u MUP RH.