skrivene lokacije

Uskok istražuje policajca koji je s dvojcem preprodavao tuđu drogu

05.12.2023 u 12:00

Bionic
Reading

Uskok je pokrenuo istragu protiv 27-godišnjeg policajca kojeg sumnjiči da je 27-godišnjaku i 30-godišnjaku odavao lokacije skrivene droge nakon čega su provaljivali u te objekte i svi zajedno preprodavali drogu vrijednu preko 100.000 eura

Tužiteljstvo i Ravnateljstvo policije izvijestili su da trojac sumnjiče za zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti, pomaganje u pokušaju zlouporabe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Sumnja se da je 27-godišnji službenik Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije, od studenoga 2022. do 3. prosinca 2023., prenosio operativne informacije ostalim osumnjičenicima o mogućim lokacijama na kojima drugi preprodavači skladište drogu.

Potom su policajac i 27-godišnjak provalili u jedan prostor i otuđili 40 kilograma marihuane i devet kilograma hašiša, nakon čega su sva trojica prodavali tu drogu na ilegalnom tržištu.

Također se sumnja da su sva trojica osumnjičenika, nakon što je 27-godišnji policajac pribavio podatke o garaži u kojoj je bilo pohranjeno 10,8 kilograma konoplje, došli do garaže i počeli je obijati, u čemu nisu uspjeli, a nakon čega su i uhićeni.

Za trojicu predložen pritvor, istraga tajna

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku te je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu za navedena kaznena djela.

Također, osumnjičeni 27-godišnji policijski službenik je rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Uskok je izvijestio da je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika te dodao da je, sukladno Zakonu o kaznenom postupku, ova istraga tajna.

Policija i Uskok izvijestili su ranije u ponedjeljak da su u tijeku uhićenja i provođenje tzv. hitnih dokaznih radnji poput pretresa te da je kriminalističko istraživanje započeto temeljem operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja.