nesreća u zagrebu

'Vozač je na moju kćer naletio na zebri. Ima mikrokrvarenje mozga i napukla joj je lubanja'

15.10.2022 u 20:37

Bionic
Reading

Djevojčica (9) je jučer poslijepodne izašla iz autobusa na zagrebačkoj Bukovačkoj cesti. Dok je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza, na nju je, pretičući autobus preko pune crte, naletio vozač (19). Hitna pomoć prebacila ju je u bolnicu

'Znači, mala je izašla iz autobusa na zebru i auto je išao zaobilaziti autobus i tu ju je lupio, znači mala je odletjela 10 metra. Tu je bila u ćošku. Ne znam, ne znam. Moja kći ima mikrokrvarenje mozga, napukla joj je lubanja iznad arkade. U trenutku kada ju je lupio, odletjela je 10 metara, tu kraj ograde. Ne znam što bi rekao o momentu kada sam došao i vidio je na podu', ispričao je Zdravko Sertić, otac djevojčice za RTL Danas.

Do sada je na tom istom mjestu stradalo troje djece, a za apele stanara da se postava uspornici, sluha do sada nije bilo.

"Preko mjesnog odbora Remete i gradske četvrti Maksimir smo dobili dozvolu da se uspostave uspornici na ovom dijelu Bukovačke i to je proslijeđeno gradskom uredu koji se bavi prometom i, nažalost, od njih smo dobili odgovor da je nekakva prometno-sigurnosna analiza u tijeku, s MUP-om, koja nikada nije dovršena očito", tvrdi Tomislav Mihetec, susjed.

I Valerija Ivančić, mama Lucijine najbolje prijateljice kazala je da je tu autobusnu liniju 203 vozio je njezin kum.

'Ispričao mi je da se ona rotirala iznad auta i udarila u stup. Rekao je da će biti čudo ako to dijete uopće poživi. S mojom kćeri je trebala u nedjelju ići na smotru folklora', kazala je Valerija. Iz bolnice su naveli da je djevojčica stabilno.