ozli9jedio troje

Vozač hitne pušten iz istražnog zatvora, branit će se sa slobode

30.06.2023 u 13:30

Bionic
Reading

Vozač Hitne medicinske pomoći Mario Macan (62), osumnjičen da je 21. lipnja prilikom intervencije na zagrebačkom jezeru Bundek vozilom ozlijedio troje maloljetnika, pušten je u petak iz istražnog zatvora u Remetincu te će se nastaviti braniti sa slobode, doznaje se na sudu

Odluku o Macanovom puštanju na slobodu donijelo je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici koje je djelomično uvažilo njegovu žalbu na odluku o pritvoru. Sud je donio odluku o oduzimanju Macanove vozačke dozvole kako ne bi došlo do ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je prošle subote Macanu jednomjesečni istražni zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno zbog činjenice da je vozač Hitne već jednom ranije osuđen zbog izazivanja prometne nesreće. Vijest o puštanju iz istražnog zatvora i Macanovu fotografiju ispred remetinečkog zatvora, objavile su njegove kolege na Facebook stranicama Hitna uživo 194.

Vozač hitne pomoći priveden na sud u Velikoj Gorici Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Macanove kolege održale su u četvrtak ispred zatvora u Remetincu prosvjed djelatnika koji su tražili njegovo puštanje iz pritvora, upozorivši na loše uvjete rada, kao i na to da se tijekom hitne intervencije moraju pridržavati prometnih propisa jer u suprotnome kazne plaćaju iz vlastitog džepa. Zagrebačka policija je ranije izvijestila da su djelatnici Hitne medicinske pomoći u srijedu, 21. lipnja oko 21,45 sati, u Novom Zagrebu s južne strane jezera Bundek kod spasilačkog tornja, pružali u svom vozilu liječničku pomoć maloljetnoj osobi, zbog sumnje na intoksikaciju.

  • +10
Prosvjed radnika hitne pomoći u Remetincu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Nakon toga 62-godišnji vozač krenuo je vozilom Hitne pomoći preko trave prema kolniku, te ozlijedio troje maloljetnika koji su sjedili na travi, a jedan od njih je ležao u blizini vozila Hitne pomoći. Ozlijeđenom maloljetniku liječnička je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su maloljetnice lakše ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.