pomogli kanaderi

[VIDEO] Lokaliziran novi požar kod Crikvenice

09.08.2022 u 09:01

Bionic
Reading

Novi požar planuo je rano jutros kod Crikvenice, na šumovitom predjelu na brdu Kotor, te je nakon nekoliko sati, oko sedam ujutro, lokaliziran i stavljen po nadzor, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Mladena Šćulca

Kako javlja N1, nakon jučerašnjeg tijekom noći izbio je novi požar kod Crikvenice. Sada gori brdo Kotor, objavio je na društvenim mrežama Velibor Velo Topolovec iz DVD-a Novi Vinodolski. Vatra je ušla u borovu šumu, na terenu je 60 vatrogasaca JVP-a Rijeka, a gašenje otežava jaka bura.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice javljaju da je požar sada pod kontrolom. Gasi ga jedan kanader. Problem je i s dostavom vode do terena pa ju vatrogasci crpe iz nekih bazena pored kuća.

MORH je aktivirao i kanadere.

Kanader u akciji Izvor: Cropix / Autor: Jure Mišković

Na požarištu je 65 vatrogasaca s 22 vatrogasna vozila, a u gašenju je sudjelovao i jedan kanader. Šćulac je rekao da vatrogasci sada gase rubove požara te da se procjenjuje da je požar zahvatio šumsku površinu od jednog i pol do dva hektara. Pretpostavlja se, kaže, da je uzrok požara ljudski faktor. Prethodne noći požar je buknuo također na šumovitom području kod Crikvenice, u blizini kuća, te je nakon nekoliko sati lokaliziran, a kuće su obranjene. Vatrogasci poručuju građanima da, uoče li požar ili sumnjiva ponašanja pojedinaca, to, ako je moguće, zabilježe te pozovu vatrogasce ili policiju.

Izvor: Cropix / Autor: Maja Bišćan