višemjesečna istraga

Varaždinska policija otkrila grupu koja je proizvodila i dilala drogu

13.03.2022 u 17:23

Bionic
Reading

Varaždinska policija dovršila je višemjesečnu istragu, a rezultat je uhićenje pet osoba s područja te županije, točnije sa šireg područja grada Varaždina, Ludbrega, Novog Marofa i okolice zbog neovlaštenog prometa i omogućavanje trošenja droga.

Istragom je obuhvaćeno ukupno osam osoba od čega je petero uhićeno i to u dobi od 20 do 39 godina, dok se za tri osobe još uvijek traga, navodi se u nedjelju u priopćenju varaždinske policije.

Njih se sumnjiči da su na područja grada Varaždina, Ludbrega, Novog Marofa i okolice neovlašteno proizvodili i trgovali drogama, kao i omogućavali trošenje droga drugim osobama.

Kroz akciju je pretraženo više objekata, vozila i osoba kojom prilikom je pronađeno ukupno 6.1 gram droge marihuane, 7.6 grama droge kokain kao i veća količina mobitela kojim su se, stoji u priopćenju, služili za korespondenciju oko kupoprodaje droga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske uprave varaždinske su protiv osumnjičenih muškaraca starosti 34, 39, 27, 20 i 20 godina podnijeli kaznene prijave za kaznena djela Neovlaštene proizvodnje i promet drogama kao i Omogućavanje trošenja droga nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Kaznene prijave najvjerojatnije slijede i protiv trojice osumnjičenih za kojima policija trenutno traga.

Također je osim procesuiranja osoba zbog počinjenja većeg broja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, tijekom provođenja cjelokupnog kriminalističkog istraživanja podneseno i šest optužnih prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu.