jedan poginuli, 12 ozlijeđenih

[FOTO/VIDEO] Užas kod Nove Gradiške: Policija objavila detalje velike nesreće na A3

15.01.2023 u 09:27

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer u predvečernjim satima dogodila na A3 kod Nove Gradiške, poginula je jedna osoba, a 12 ih je ozlijeđeno. Policija je jutros objavila detalje

PU Brodsko-posavska izvijestila je jutros da se nije radilo o jednoj velikoj nesreći već o ukupno 9 prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo više vozila.

U spomenutim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, te je utvrđeno da se radi o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Prema trenutnim saznanjima i nakon završenog očevida na mjestu događaja, u spomenutim prometnim nesrećama 12 osoba je ozlijeđeno, te zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški, izvijestili su iz policije.

Među ozlijeđenima i djeca

U bolnicu u Novoj Gradiški je dopremljeno 11 ozlijeđenih osoba od kojih troje ima teške tjelesne ozljede.
 'Dovezeno je 11 ozlijeđenih, a kod troje su dijagnosticirane teške ozlijede. Jedna osoba ima otvorene lomove ekstremiteta što je zahtijevalo hitan operacijski zahvat. Nitko nije životno ugrožen', rekao je za HTV dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, dodavši kako je jedna teško ozlijeđena osoba prevezena u slavonskobrodsku bolnicu.

Kaže kako su ozlijeđeni različitih životnih dobi - od djece do starijih osoba. 'Djeca su stara oko desetak godina. Svi su u šoku što je normalno s obzirom na tešku prometnu nesreću s ogromnim brojem sudionika, normalno je da su svi u šoku, posebno djeca', rekao je dr. Kolodziej.

Jutros u 7.25 sati, pušten je promet na autocesti A3 između čvora Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca, a koji je bio zatvoren tijekom obavljanja očevida.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i provođenje kriminalističkog istraživanja, utvrđivanja činjenica i okolnosti nastanka prometnih nesreća, te po završetku slijedi priopćenje.

  • +36
U devet prometnih nesreća na A3 ozlijeđeno 12 osoba, jedna poginula Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL
Teška nesreća na A3 Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović/Pixsell

Nešto kasnije došlo je i do nesreće na A3 kod Zadubravlja. U toj nesreći, koja se dogodila u 18.10 sati, sudjelovala su tri vozila, te je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da 54-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom (švicarskih nacionalnih registracijskih oznaka), nije držao dovoljan razmak kada se kreće iza drugog vozila, te je došlo do udara u poluprikolicu tegljača kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Republike Srbije. Osobni automobil je potom od udara odbačen i udario u osobni automobil (slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 67-godišnjak krećući se pretjecajnom prometnom trakom.

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 45-godišnja putnica iz automobila švicarskih registracijskih oznaka. Policijski službenici su 54-godišnjaku izdali prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.