načelnik čeminca

Uskok pokrenuo istragu protiv Pinjuha i obitelji zbog niza malverzacija

22.04.2022 u 13:27

Bionic
Reading

Uskok je pokrenuo istragu protiv načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha, dvojice njegovih sinova, zaposlenice općine zadužene za knjigovodstvo te zaručnice njezina sina pod sumnjom da su, na Pinjuhov poticaj, počinili niz malverzacija na štetu te baranjske općine

Ne navodeći njihove identitete, iz Uskoka su priopćili kako petorku (62-godišnji Zlatko Pinjuh sa sinovima Markom u dobi od 30 i 32 godine, 51-godišnjakinju i 28-godišnjakinju) terete za kaznena djela sprečavanja dokazivanja, zloporabu položaja i ovlasti, poticanje na zloporabu položaja i ovlasti te pomaganje u tom kaznenom djelu.

Pinjuh je sumnjičen da je kao načelnik Čeminca zatražio od dvoje zaposlenika općine da, kao svjedoci u kaznenom postupku koju se vodi protiv njega, lažno iskazuju u njegovu korist te im je prijetio otkazom ukoliko to ne učine.

Okrivljen je i da sinu Marku i još jednoj osobi, inače zaposlenicima općine i suoptuženicima u kaznenom postupku koji je tada već bio pokrenut, neosnovano isplatio cijelu plaću, da je malverzacije s isplatom plaća činio i za još zaposlenih.

Osumnjičen je i da je 28-godišnjakinji, inače zaručnici sina 51-godišnjakinje koja je ujedno i načelnikova izvanbračna supruga, omogućio subvencioniranje stambenog kredita za kupnju stana, naloživši da joj se isplaćuje iznos u visini 75 posto mjesečne rate kredita.

Tužiteljstvo sumnja i da je svojim sinovima omogućio da se kao okoriste subvencijama stambenih kredita te da je neke obveznike prevario u naplati komunalnih naknada, .

Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv Zlatka Pinjuha.

  • +15
Pao načelnik Čeminca: Uhićeni Zlatko Pinjuh i sinovi Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL