pretres vikendice

[VIDEO/FOTO] Pao kontroverzni načelnik Čeminca: U velikoj akciji USKOK-a uhićeni Zlatko Pinjuh i sinovi

21.04.2022 u 11:11

Bionic
Reading

Uhićen je načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh. U Grabovcu je u četvrtak rano ujutro policija upala u vikendicu kontroverznog Pinjuha, a u USKOK-ovoj akciji uhićeno je više osoba.

Policija od ranoga jutra pretražuje kuću za odmor kontroverznog načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha, a bila je i u prostorijama Općine, prenosi Dnevnik.hr

Prošlo je više godina otkako je Provjereno počelo otkrivati način rada načelnika baranjske općine. Kako se doznaje uhićeno je pet ljudi. Prema neslužbenim informacijama, uhićen je načelnik Pinjuh, njegovi sinovi, načelnikova partnerica - inače šefica računovodstva u Općini te ravnateljica dječjeg vrtića u Čemincu.

USKOK je u siječnju prošle godine protiv načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha i njegovih sinova podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

  • +15
Pao načelnik Čeminca: Uhićeni Zlatko Pinjuh i sinovi Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Terete ga da je kao načelnik Općine Čeminac prema dogovoru sa svojim sinovima i zaposlenikom Općine, direktorom Komunalnog poduzimao radnje kako bi omogućio okrivljenicima da se znatno nepripadno materijalno okoriste na teret proračuna Općine.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Također, tata Pinjuh je 2017. u ime Općine sklopio ugovor o subvencioniranju stambenog kredita sa svojim sinovima u iznosima od po 1000 kuna mjesečno na rok od 10 godina za stanove u Osijeku, a onda su potpisali dodatke ugovoru kako bi povoljno kupili stanove. I privatni je automobil, prema optužnici, popravljao na račun Općine.