ZLOPORABA POLOŽAJA

Uskok optužio bivšeg načelnika policije; vozio službenim autom na vikendicu

06.09.2023 u 15:08

Bionic
Reading

Uskok je pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv bivšeg načelnika riječke Postaje pomorske i aerodromske policije Damira Brnasa (56) i 61-godišnjeg policajca iz iste postaje zbog neovlaštenog korištenja službenog vozila i lažiranja dokumentacije o njegovom korištenju

Tužiteljstvo je ne navodeći identitete izvijestilo da dvojac tereti za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Brnas se Uskokovom optužnicom tereti da je od 1 lipnja 2022. do 4. listopada 2022., kao načelnik riječke postaje pomorske i aerodromske policije u najmanje deset navrata za privatne potrebe koristio službeno MUP-ovo vozilo za prijevoz od posla u Rijeci do vikendice u Senju.

Uskok precizira da je Brnas na taj način oštetio MUP za najmanje 206 eura, koliko iznosi ukupni trošak potrošenog goriva.

Tužiteljstvo sumnja da je suoptuženi 61-godišnji službenik riječke postaje pomorske i aerodromske policije u nadzornu knjižicu MUP-a za automobil koji je Brnas koristio upisao netočne podatke o prijeđenoj kilometraži i relaciji.

Pritom je, tvrdi Uskok, znao da ti podaci ne odgovaraju stvarnom stanju, a potom ih je potvrdio svojim potpisom.