protukorupcijska akcija

USKOK danas odlučuje hoće li za Vican i Stanišića zatražiti istražni zatvor

07.11.2023 u 09:40

Bionic
Reading

Završena su ispitivanja bivše rektorice Sveučilišta u Zadru Dijane Vican te direktora građevinske tvrtke Ante Stanišića, uhićenih u novoj protukorupcijskoj akciji USKOK-a. Njihovi odvjetnici rekli su da negiraju krivnju. U medijima se nagađa da je riječ o kraku slučaja u vezi s Josipom Rimac, sada Pleslić.

Navodno je od bivše rektorice tražila da Sveučilište ne aktivira bankovno jamstvo od građevinara nakon što je on odustao od posla na njihovu objektu.

Rimac je tada stanovala u njegovoj zgradi, pa je zauzvrat ishodila da ne mora plaćati režije. Građevinar joj je navodno kupio i tendu za vikendicu. Uskočki istražitelji danas će odlučiti hoće li zatražiti zadržavanje uhićenika u istražnom zatvoru i hoće li biti još privođenja, javlja HRT.

'Kako se netko može osjećati kada ga uhite za nešto što se dogodilo prije četiri godine, što nije nitko do sada, ni sporio, ni dovodio u pitanje. Gospođa je rekla da u tom segmentu ona nema nikakve veze s gospođom Rimac u smislu da bi ona postupala na neka njena traženja i slično', rekao je Alan Kubat, odvjetnik Dijane Vican.

Dijana Vican na putu za USKOK Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic