više od 35 kg

Uhićen unuk bivše državne revizorice, Njemačka ga tražila zbog šverca trave

16.08.2023 u 11:42

Bionic
Reading

Luka Ivančić, unuk bivše državne revizorice Šime Krasić, uhićen je prošlog vikenda nakon ulaska u Hrvatsku, i to po europskom uhidbenom nalogu kojeg je izdao sud u Münchenu zbog optužnice za šverc 36 kilograma marihuane. Ivančića su priveli službenici PGP Trilj, a sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor do odluke o predaji Njemačkoj

Kako piše Dalmatinski portal, o predaji će odlučivati vijeće Županijskog suda, no vrlo je lako moguće da će se izručenje Njemačkoj odgoditi dok Ivančić ne odsluži zatvorsku kaznu u Hrvatskoj po pravomoćnoj presudi Općinskog suda u Zagrebu za kilogram heroina.

Nakon sporazuma s tužilaštvom osuđen je na djelomičnu zatvorsku kaznu prema kojoj mora odslužiti godinu dana zatvora, dok mu se preostali dio presude od godinu i po dana pretvara u uvjet s rokom kušnje od četiri godine. U istražnom zatvoru u tom je slučaju proveo dva i pol mjeseca pa mu je preostalo nešto manje od deset mjeseci zatvora.

U postupku koji se vodio u Zagrebu Ivančić je izjavio da je čuvao drogu za 700 eura i da nije znao da se radi o heroinu. Sucu istrage u Splitu kazao je da nije znao da ga traže u Njemačkoj.