potjera u zagrebu

Ukradenim Volvom bježao policiji, udario u auto, razbio ogradu, pa pješice pokušao pobjeći

21.01.2024 u 10:40

Bionic
Reading

Zagrebačka policija izjestila je da je sinoć oko 23.05 sati na području Trešnjevke uočen osobni automobil marke Volvo zagrebačkih registarskih oznaka koji prethodno otuđen na području Dubrave, a kojim je kolnikom Zagrebačke avenije upravljao tada nepoznati muškarac

'Vozač automobila odbio se zaustaviti na naredbe policijskih službenika te se vozilom dao u bijeg. Nakon skretanja na Zagrebačku cestu, na križanju s Medarskom ulicom izazvao je prometnu nesreću udarivši vozilom u parkirani automobil, da bi potom uslijed zanošenja vozilom sletio s kolnika te udario u ogradu trgovačkog društva na Zagrebačkoj cesti koju je probio te se vozilo nastavilo kretati travnatom površinom unutar prostora tvrtke, a potom se uslijed oštećenja nastalih u prometnoj nesreći zaustavilo na asfaltiranom parkiralištu.

Vozač je zatim izišao iz vozila te pješice nastavio bježati prema Rudeškoj cesti, no policijski službenici s Črnomerca koji su se uključili u potjeru, sustigli su ga na Rudeškoj cesti te su nad istim uporabili sredstva prisile i potom utvrdili da se radi o 23-godišnjaku. Zbog ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći vozaču je pružena liječnička pomoć te je hospitaliziran u Kliničkoj bolnici Dubrava, a kvalifikacija ozljeda zasad je nepoznata. Nakon otpuštanja s liječenja nad njim slijedi kriminalističko istraživanje. Tijekom događaja, pri uporabi sredstava prisile, lakše je ozlijeđen i jedan policijski službeni', navela je policija u priopćenju.