krijumčarenje kokaina

Uhićenima u Beogradu 30 dana pritvora, u bijegu dva policajca, odavali informacije Šarićevu odvjetniku

16.04.2022 u 21:38

Bionic
Reading

Darku Šariću, glavnom osumnjičenom za krijumčarenje kokaina u regiji, njegovu odvjetniku i ostalima određeno je 30 dana pritvora. Jučer su cijeli dan trajala ispitivanja. Šarić je negirao sve za što ga se tereti, javlja HRT

O međunarodnoj koordiniranoj policijskoj akciji protiv balkanske mafije, u sklopu koje su posljednjih dana zabilježena uhićenja u Hrvatskoj i Srbiji, za Dnevik HRT-a govorio je Božo Prelević, odvjetnik i bivši koministar policije Srbije.

'Zanimljivo je da Šarić ima tri aktivna predmeta u Specijalnom sudu. Ovdje, u ovom najnovijem predmetu tužiteljstvo mu stavlja na teret krivično djelo ubojstva, krijumčarenje narkotika i oružjem, ali i da je pokušao utjecati na pravosuđe. U bijegu su dva policajca, što je također zanimljivo', rekao je Prelević.

U ovom trenutku, dodao je, ima premalo informacija da bismo mogli govoriti u kojem smjeru će ići istraga. Smatra značajnim da su imali jako dobru tehnologiju i da bez pomoći francuske policije i dijela dešifriranih poruka policija ne bi dobila dokaze na osnovi kojih su i započeli uhićenja.

Privođenja u Beogradu Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Novo svjetlo na cijeli slučaj baca i to da je bila uključena i policija, odnosno, neki policajci su optuženi i sada su u bijegu. Prelević kaže da to ondje neka novost. Tužiteljstvo im stavlja na teret da su odavali informacije Šarićevu odvjetniku koji je pokušavao utjecati na tijek vlastitih predmeta vezano uz svjedoka koji je ranije napravio sporazum.