oprez!

Uhićena žena koja već mjesecima na drzak način pljačka starce po zagrebačkoj Trešnjevci

10.03.2022 u 10:31

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela krađe i jednog kaznenog djela računalne prijevare

Policija sumnja da je žena 5. prosinca 2021. godine između 12.30 i 14.30 u liftu stambene zgrade u Odakovoj ulici s još jednom zasad nepoznatom osobom, a s ciljem da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar, došla do 82-godišnjakinje te iskoristila njezinu nepažnju kako bi joj otuđila novčanik iz ruksaka.

Također se sumnja da je 14. siječnja 2022. godine na okretištu Ljubljanica u Ozaljskoj ulici oko 13.20 s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari došla do 77-godišnjakinje te iskoristila njezinu nepažnju kako bi joj otuđila novčanik iz torbe. Istog dana, koristeći karticu koja se nalazila u otuđenom novčaniku, u tri navrata s bankomata pokušala je otuđiti novac, međutim u toj namjeri nije uspjela.

Nekoliko dana kasnije, 20. siječnja 2022., oko 18.15 sati na Horvaćanskoj cesti došla je do 57-godišnjakinje koju je zamolila da joj kupi hranu, navodeći svoje teško materijalno stanje, na što joj je građanka izašla u susret. Tada su zajedno otišle do obližnje pekare u kojoj je osumnjičena iskoristila nepažnju oštećene i iz torbe joj otuđila novčanik.

Početkom veljače u kasnijim večernjim satima na križanju Horvaćanske i Petrovaradinske, s još jednom zasad nepoznatom osobom, došla je do 76-godišnjakinje da bi u jednom trenutku iskoristila njezinu nepažnju i iz torbe joj otuđila novčanik.

U istom mjesecu, 9. veljače 2022. godine, ovaj put s još dvije zasad nepoznate osobe, u poslijepodnevnim satima na križanju Horvaćanske i Hrvatskog sokola, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došla je do 86-godišnjakinje i otuđila joj novčanik iz torbice. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 2050 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.