pronašli i topovski udar

Uhićen navijač koji je u Mukinjama na nogometnoj utakmici pucao iz improvizirane zolje

15.09.2022 u 09:02

Bionic
Reading

Ličko-senjska policija uhitila je 26-godišnjeg navijača s područja Općine Plitvička Jezera kojega se sumnjiči da je iz improvizirane zolje na nogometnoj utakmici u Mukinjama ispalio prema gledalištu eksplozivno sredstvo

Granična policija Korenice uhitila je 26-godišnjaka s područja Općine Plitvička Jezera kojega se sumnjiči da je 11. rujna oko 16 sati na nogometnom igralištu u Mukinjama, na nogometnoj utakmici Županijske nogometne lige Ličko-senjske županije ispalio eksplozivno sredstvo iz improvizirane naprave nalik takozvanoj zolji. Pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo, navodi policija u priopćenju, ispaljeno je u smjeru igrališta, igrača i gledatelja, a palo je i eksplodiralo u neposrednoj blizini igrača.

Muškarac je time izazvao opasnost za život i tijelo ljudi ozbiljno ugrozivši sigurnost svih na utakmici.

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava protiv njega biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi kojom prilikom je pronađeno pirotehničko sredstvo tzv. topovski udar kategorije F2, što je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto od njega.