uvjetna kazna

Uhićen i osuđen muškarac koji na Poljudu bočicom ozlijedio nogometaša Istre

07.09.2023 u 16:34

Bionic
Reading

Uvjetnom kaznom od šest mjeseci zatvora i dvogodišnjom zabranom odlaska na utakmice kažnjen je 40-godišnjak koji je tijekom nogometne utakmice između Hajduka i Istre 2. rujna na Poljudu na teren bacio staklenu bočicu i lakše ozlijedio 27-godišnjeg igrača Istre Erica Bjorkandera

Policija je, ne otkrivajući identitete, ranije izvijestila da je uhitila osumnjičenog 40-godišnjaka i nad njim dovršila kriminalističko istraživanje.

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak 2. rujna oko 23.11 sati na gradskom stadionu Poljud, u natjecateljski prostor bacio staklenu bočicu koja je pogodila 27-godišnjaka koji je zadobio lakše tjelesne ozlijede.

'Opisanim ponašanjem 40-godišnjak je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i danas je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu', kaže Antonela Lolić iz splitske policije.

Na Općinskom prekršajnom sudu 40-godišnjak je dobio uvjetnu kaznu od šest mjeseci, a ako je prekrši, ići će 50 dana u zatvor. Osim toga, dvije godine ne smije na utakmice.

U službenom zapisniku s utakmice, kako su prenijeli mediji, stoji da je nakon pogotka gostiju u produžetku utakmice na Poljudu sa zapadne tribine bačena staklena bočica koja je pogodila Bjorkandera te mu napravila posjekotinu na glavi.