trg ane rukavije

Uhićen i drugi muškarac koji je usred noći u Novom Zagrebu raznio bankomat i napravio štetu od 600 tisuća kuna

20.01.2022 u 13:25

Bionic
Reading

Zagrebačka policija prijavila je i pritvorila 29-godišnjaka kojega sumnjiči da je s ranije prijavljenim 35-godišnjakom, 11. siječnja oko 3,20 sati na Trgu Ane Rukavine, eksplozijom uništio bankomat iz kojeg su odnijeli kazetu s novcem

Policija je precizirala da su 29-godišnjak i 35-godišnjak, koji je prijavljen dan nakon provale u bankomat, došli 11. siječnja oko 1,50 sati do Hermanove ulice škodom zagrebačkih oznaka iz koje su izvadili plinske boce, gumene cijevi i električni kabel koje su potom pješice odnijeli do samostojećeg bankomata na Trgu Ane Rukavine.

Nakon što su unutrašnjost bankomata ispunili smjesom plina iz plinskih boca, dvojac je aktivirao plin električnim impulsom preko električnog kabla, čime su izazvali eksploziju bankomata i izbijanje vrata sefa iz kojeg su otuđili kazetu s novcem, dodaje policija.

Eksplozija je, nadodaje policija, oštetila izlog obližnje trgovine te je došlo do pucanja i propadanje dijela stropa prostora u kojem je postavljen bankomat, a ujedno i oštećenja još jednog bankomata u neposrednoj blizini te samostojećeg aparata za kavu.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 600.000 kuna, a 29-godišnjak je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.