što sad?

Ubojstvo navijača: DNK na nožu pripada Grku, ali to nije dovoljno za prijavu

13.11.2023 u 16:17

Bionic
Reading

Uzorak DNK koji je pronađen na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a Mihalis Katsuris uoči utakmice s Dinamom u kolovozu pripada grčkom huliganu koji je uhićen prije nekoliko dana, objavila je grčka televizija ERT.

Radi se o slučaju zbog kojeg je stotinu hrvatskih nogometnih huligana, navijača Dinama, već mjesecima u grčkim zatvorima jer istraga o ubojici nikako da se završi.

Kako su prošli tjedan javili grčki mediji, huligan u pitanju je Aristidis Delios (35), navijač AEK-a osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017. i uhićen prošli tjedan kako bi odslužio kaznu.

On je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a u kolovozu ove godine kad je ubijen Katsuris. Čak je bio ispitan kao svjedok i pušten.

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Katsurisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama,

On je tada izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog Katsurisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio u neredima. Rekao je, pišu grčki mediji, da je s Katsurisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao. 

Po ERT-u, DNK identifikacija nije dovoljna za podizanje kaznene prijave protiv 35-godišnjaka, koji tvrdi da je pronađeni genetski materijal iz tučnjave prije Michalisove smrtonosne ozljede. I njegovi odvjetnici tvrde da on nije kriv za ubojstvo. 

Navijači Dinama uhićeni su u kolovozu u Ateni zbog tučnjave uoči utakmice AEK-a i Dinama i Katsurisove smrti.

Mediji su prenijeli kako je DNK analiza noževa pokazala da na njima nema tragova uhićenih hrvatskih državljana, no njih 102 još uvijek se nalazi u grčkim zatvorima, više od tri mjeseca od incidenta. 

Premijer Andrej Plenković i danas je ponovio da će "uskoro" za njih stići dobre vijesti, nevezano uz ovu DNK analizu na nožu.