ubojica djece

U zatvoru se ubio Harald Kopitz: Hitna mu nije mogla pomoći

25.10.2022 u 19:04

Bionic
Reading

Harald Kopitz koji je u lipnju kažnjen s 50 godina zatvora zbog ubojstva svoje troje djece u utorak je počinio samoubojstvo u zatvoru u Lepoglavi.

Ministarstvo pravosuđa je, ne otkrivajući identitet, izvijestilo da je Kopitz počinio samoubojstvo u utorak u poslijepodnevnim satima.

"Službenici Kaznionice u Lepoglavi pozvali su Hitnu medicinsku pomoć te je zatvorenik preminuo u vozilu. U ovom trenutku okolnosti navedenog događaja se još uvijek utvrđuju. Kaznionica u Lepoglavi o svemu je obavijestila nadležna tijela", navode u Ministarstvu pravosuđa.

Dodaju i da će Uprava za zatvorski sustav i probaciju provest izvanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će pravovremeno biti obaviještena.

Kopitz je osuđen na 50 godina zatvora zbog optužbi da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi usmrtio svoje troje djece od kojih je dvoje imalo sedam, a jedno četiri godine "s unaprijed stvorenom namjerom".

Mediji su pisali da je Kopitz živio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač.

  • +2
Harald Kopitz Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Majka ubijene djece radila je u vrijeme zločina u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina.