hrvatski državljanin

U Zagrebu lociran pedofil koji je kroz prozor pobjegao sa suda u Banjoj Luci

20.11.2023 u 19:36

Bionic
Reading

Radiotelevizija Republike Srpske javila je da je MUP Hrvatske na području Zagreba pronašao Ivicu Miškovića iz Kaknja. On je optužen za teško zlostavljanje djece, a 7. studenog je pobjegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjoj Luci nakon što mu je izrečena presuda

Dobio je četiri godine zatvora, a kako je tada N1 javio, Mišković je je udario sudsku policajku i pobjegao kroz prozor suda.

Osnovni sud u Banjoj Luci izrekao prvostupanjsku presudu kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice (9).

RTRS piše da je informacija o pronalasku osuđenika potvrđena i u MUP-u Republike Srpske.

Nakon što je raspisana međunarodna tjeralica za njim, Interpol Zagreb je dostavio obavijest da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj tjeralici obavijestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Pravosuđe u BiH bi sada radi kaznenog gonjenja ili postupka izručenja trebalo kontaktirati Ministarstvo pravosuđe i Uprave RH.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'