fizički sukob

U zadarskom zatvoru potukli se Zavadlav i splitski kriminalac Điđi

06.09.2023 u 14:52

Bionic
Reading

U zatvoru u Zadru u utorak ujutro došlo je do fizičkog sukoba između dvojice istražnih zatvorenika iz Splita - Filipa Zavadlava i Deana Majstorovića zvanog Điđi

Kako je doznala Slobodna Dalmacija iz pouzdanih izvora, do tučnjave je došlo u jutarnjim satima kada su se i jedan i drugi našli u redu čekajući da pravosudni policajac otvori vrata od kantine kako bi zatvorenici mogli kupiti cigarete i druge potrepštine. U jednom trenutku došlo je do naguravanja njih dvojice te međusobnog šaketanja u kojem su i jedan i drugi zadobili ogrebotine i masnice.

  • +2
Suđenje Filipu Zavadlavu Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic

Nije službeno poznato zbog čega su se Zavadlav i Majstorović potukli, ali Slobodna nagađa da bi uzrok svađe mogao biti Jerko Malvasija, jedan od vrlo bliskih ljudi Deanu Majstoroviću koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru kao dio zločinačke organizacije kojoj je na čelu bio, po optužnici USKOK-a i nedavnoj nepravomoćnoj presudi, baš Majstorović.

Majstorović je zbog pokušaja ubojstva i dilanja droge osuđen na 11 godina, a Malvasija na šest godina zatvora i to zato jer je osim sudjelovanja u planiranju paljenja objekata, preprodavao drogu za Điđija. No, Malvasija je u svojoj obrani sve negirao.