KOBNI NALET

U teškom sudaru na Jadranskoj magistrali poginuo državljanin BiH

05.08.2023 u 16:53

Bionic
Reading

Smrtno je stradao državljanin BiH (28) na kojeg je u subotu na makadamskom proširenju na Jadranskoj magistrali u Baćini naletjelo osobno vozilo 59-godišnjeg Kosovara, koji je zadobio teške tjelesne ozljede, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

U trenutku prometne nesreće, stradali je stajao uz vozilo kojim se prethodno zaustavio na proširenju, a vozilo 59-godišnjeg Kosovara kretalo se iz Splita prema Dubrovniku.

„Uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad osobnim vozilom njemačkih registarskih oznaka i izlaskom iz desnog zavoja prešao na suprotnu kolničku traku, a potom i na makadamsko proširenje uz kolnik. Pritom je udario u državljanina BiH (28), nakon čega je vozilo sletjelo u provaliju duboku oko dva metra“, objasnila je policija okolnosti nesreće.

Od posljedica udara, 28-godišnji državljanin BiH je smrtno stradao na mjestu događaja, putnica iz njegovog vozila, državljanka BiH (28), zadobila je lakše tjelesne ozljede, a maloljetno dijete, koje je također bilo u vozilu, ostalo je neozlijeđeno.

Državljanin Kosova koji je skrivio prometnu nesreću, zadobio je teške tjelesne ozljede i prevezen je u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Bez ozljeda su prošli putnici iz njegovog vozila: 52-godišnjakinja, 23-godišnjak i 21-godišnjakinja, svi državljani Kosova.