damir agičić

U teškoj nesreći poginuo bivši pomoćnik ministra poljoprivrede

22.01.2024 u 10:04

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju 21. siječnja poslijepodne na autocesti A3 kod Sredanaca poginuo je veterinarski inspektor Damir Agičić (65) iz Slavonskog Broda, a njegova supruga teško je ozlijeđena, doznaje Brod portal

Agičić je rođen u Slavonskom Brodu i dug niz godina bio je veterinarski inspektor u tom dijelu Hrvatske. Široj javnosti poznatiji je kao pomoćnik ministra poljoprivrede u mandatu Tomislava Tolušića. Imenovan je 2016. godine i bavio se za veterinarskim poslovima i sigurnosti hrane. Razriješen je 2018.

Kako je priopćila PU brodsko-posavska, na 237. kilometru autoceste A3 (sjeverna kolnička traka) 21. siječnja oko 17.30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula dok je druga osoba teško ozlijeđena. Policijski službenici su očevidom utvrdili da 65-godišnjak upravljajući osobnim automobilom nije za kretanje koristio sredinu obilježene prometne trake, već je sletio s kolnika na travnatu površinu i udario u zaštitnu žičanu ogradu te sletio u odvodni kanal udarivši u kosinu kanala, a tom prilikom došlo je do ispadanja putnice iz automobila.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 65-godišnjak dok je ozlijeđena 65-godišnja putnica prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu i zadržana na daljnjem liječenju. Također je utvrđeno da vozač i putnica nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasom. Policijski službenici u vezi prometne nesreće dostavljaju posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, prenosi Brod portal.