VAL NASILJA

Priveden maloljetnik zbog prijetnje da će ponoviti zločin iz Beograda, policija upala u kuće još dvojice

06.05.2023 u 08:53

Bionic
Reading

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici lišili su slobode četrnaestogodišnjaka iz Laćarka, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti

Maloljetni dječak (14) iz Laćarka u Sremskoj Mitrovici na svojim je društvenim mrežama objavio fotografiju 13-godišnjeg dječaka koji je ubio osmero djece i zaštitara u beogradskoj osnovnoj školi te uz fotografiju napisao da će i on ponoviti zločin.

  • +13
Poruke, cvijeće i svijeće u Beogradu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Kako prenosi Nova.rs, policija ga je privela pod sumnjom da je počinio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti, a priveden je sucu za maloljetnike Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova u srpskom Knjaževcu uhitili su i petnaestogodišnjaka iz ovog mjesta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo "ugrožavanje sigurnosti", piše Jutarnji list.

Sumnja se da je on, 3. svibnja, poslao prijeteću poruku petnaestogodišnjoj prijateljici iz razreda, što je ona prijavila.

Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, priveden sucu za maloljetnike Višeg suda u Zaječaru, javlja lokalni portal Zaječaj online.

U kući sedamnaestogodišnjaka iz Vranjske Banje jučer je pronađen pištolj, potvrđeno je iz MUP-a, a prenosi Nova.rs. Vijest o pištolju u kući maloljetnika stigla je nakon pisanja lokalnih medija da je mladić oružje nabavio preko interneta.