skandal

U Slavoniji muškarac osuđen zbog pedofilije, a na izdržavanje kazne poslan je u udrugu koja se bavi djecom

01.09.2022 u 11:50

Bionic
Reading

Muškarac iz Slavonije optužen je za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta mlađeg od 15 godina, prije godinu dana potvrđena mu je presuda, a na izdržavanje kazne poslan je u udrugu za rad s djecom s posebnim potrebama

Prije pet godina neimenovani muškarac iz Slavonije optužen je za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta mlađeg od 15 godina, konkretno svoje tada 10-godišnje pokćerke. Prije nešto više od godinu dana pravomoćno mu je potvrđena presuda kojom je osuđen na 11 mjeseci zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. U travnju ove godine počeo je odrađivati kaznu u udruzi za rad s djecom s posebnim potrebama.

Prema navodima Jutarnjeg lista, na izvršenje kazne uputio ga je nadležni Probacijski ured. Muškarac je uredno dolazio na posao, popravljao opremu u dječjem parku i ogradu, bojio sprave, kosio travu... Nitko u udruzi nije znao za što je osuđen.

'Dakle ni u konkretnom slučaju nismo znali za što je čovjek osuđen, a on se pokazao kao besprijekorno dobar radnik. Slagao bih kada bih sada govorio drugačije. Često je i samoinicijativno popravljao neke stvari za koje bi primijetio da su se pokidale... Dovodio je ovdje i svoju djecu, koja su se igrala dok je on radio. Baš smo bili zadovoljni njime', rekli su iz udruge za Jutarnji.hr.

Probacijski ured prošloga tjedna povukao je osuđenika s rada iz ove udruge.