NESREĆA NA RADU

U požaru na obnovi vrelovoda u Karlovcu teško ozlijeđen radnik

20.09.2023 u 16:47

Bionic
Reading

U požaru koji je izbio u srijedu oko 12,30 sati teško je ozlijeđen radnik jedne od tvrtki angažiranih na obnovi karlovačke vrelovodne mreže, liječi se u karlovačkoj bolnici, a v. d. pročelnik Službe za kirurgiju Darko Delač izvijestio je da se za sada ne nalazi u životnoj opasnosti.

Delač je rekao da je ozlijeđeni 28-godišnjak hrvatski državljanin, a zadobio je opekline po glavi, prsištu, trbuhu, rukama i nogama, ukupno na 25 do 30 posto površine tijela. Trenutno je urednog kontakta, priseban i kardio-respiratorno kompenziran. Moguć je transfer u referentni centar za opekline u Hrvatskoj, dodao je.

Mada liječnik smatra da nije bilo eksplozije, načelnik Policijske postaje Karlovac Dražen Lauš kaže da je "neminovno došlo do eksplozije", a radnik je stradao u požaru. Po završetku očevida ćemo sva saznanja dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu. Za sada ne znamo uzrok, rekao je Lauš.

Vatrogasac Ivan Brozović kaže da su vatrogasci izašli na teren s dva vozila. "Na početku korza smo primijetili gusti crni dim, a po obliku plamena smo vidjeli da se radi o požaru plina. Započeli smo gašenje s dva mlaza, a drugi dio ekipe je zatvarao glavne ventile", naveo je Brozović dodavši da je vatra bila prevelika dok se nisu zatvorili ventili, pa se požar nije mogao ugasiti.

U obnovu vrelovoda ulaže karlovačka gradska tvrtka Gradska toplana, čiji je direktor Zdravko Eremić rekao da ne raspolaže informacijama o nemilom događaju pa može samo nagađati što se dogodilo.

Taj dio radova izvodi zajednica ponuditelja koju predvodi tvrtka ZG marine, a čine je i Zagreb montaža i BK montaža. Vlasnik i direktor tvrtke ZG marine Zdenko Lalić poručio je Hini da nije odgovorna osoba.

Reagirao je i nezavisni karlovački gradski vijećnik Tomislav Novak ustvrdivši da bi gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i direktor Eremić trebali podnijeti ostavke "nakon niza životnih ugroza koje su zadesile Karlovčane samo zadnja tri mjeseca".

"Životni standard doveden je do samog minimuma nekontroliranim i neobuzdanim građevinskim radovima, koji ugrožavaju sigurnost pješaka, biciklista te, najvažnije, naše djece", ustvrdio je Novak.

Lani je u Karlovcu poginula osoba koja je pala u rov iskopan radi zamjene vrelovoda.