Manje oružja, manje tragedija

U ličkoj šumi pronašao dvije minobacačke i protuoklopnu minu

04.04.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Dvije minobacačke i jednu protuoklopnu minu pronašao je građanin u ponedjeljak u šumi na području Ličkog Petrovog Sela te sve dojavio policiji, čiji je djelatnik za protueksplozijsku zaštitu ta eksplozivna sredstva odnio i do uništenja pohranio u skladište

Dvije minobacačke i jednu protuoklopnu minu pronašao je građanin u ponedjeljak u šumi na području Ličkog Petrovog Sela te sve dojavio policiji, čiji je djelatnik za protueksplozijsku zaštitu ta eksplozivna sredstva odnio i do uništenja pohranio u skladište.Priopćila je to u utorak ličko-senjska policija te ponovno pozvala građane da im oružje i eksplozivna sredstva, koja pronađu ili ih i dalje drže u svojim domovima te drugim prostorijama, predaju bez ikakvih sankcija.

Napominju im da ubojita sredstva sami ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti, poručuju iz policije.

Zahvaljuju svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije "Manje oružja, manje tragedija" i vratili oružje, a sve druge pozivaju da slijede njihov primjer i izbace iz svojih domova ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno te svima osiguraju sigurniju i sretniju budućnost.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Iz policije upozoravaju da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti te da do istih mogu doći neovlaštene osobe, posebno djeca, što za posljedicu može imati i stradavanje.