MASOVNA TUČNJAVA

U noćnom klubu u Splitu izbodeno dvoje ljudi, uhićena dvojica, oglasio se vlasnik

26.12.2023 u 09:39

Bionic
Reading

Muškarac i žena ozlijeđeni su u fizičkom sukobu više osoba koji se dogodio u utorak oko šest sati ujutro u klubu na Cankarevoj poljani u središtu Splita, kod Starog placa Hajduka, nakon čega su dva muškarca uhićena, doznaje Hina od policije. Do sukoba je došlo u disco baru Treće poluvrijeme ili 'U Kuke', piše Slobodna Dalmacija

Prema riječima policije, tučnjava je izbila jutros u ugostiteljskom objektu u Zrinsko-Frankopanskoj ulici.

U tom su sukob žena (37) i muškarac (29) zadobili ozljede nanesene oštrim predmetom i kolima Hitne medicinske pomoći prevezeni su u splitski KBC na pružanje liječničke pomoći.

Žena ima lakše tjelesne ozljede, reznu ranu u predjelu šake i prstiju ruke te je nakon kirurškog zbrinjavanja ozljede otpuštena na kućnu njegu.​ Muškarac ​koji je uboden u donje prsište​ je izvan životne opasnosti​. Nakon medicinske obrade ​je smješten na Kliniku za kirurgiju​, kazao je za Hinu pročelnik OHBP- a dr. Josip Krnić.

Policija kaže da je uhitila dva muškarca koje dovodi u vezu s tim sukobom. Provode i kriminalističko istraživanje u vezi s tim slučajem kako bi prikupili dokaze i utvrdili na koji način i zbog čega je nastala tučnjava u kojoj ima ozlijeđenih. Još se uvijek ne zna je li pronađen oštri predmet kojim su ozlijeđeni žena i muškarac, kao ni o kojem je točno predmetu riječ, piše Hina.

Oglasio se vlasnik

Poslije prvog sukoba početkom prosinca ove godine 'U Kuke' su napadnuta dva studenta iz BiH i njihov prijatelj iz Splita koji su plesali na podiju. Splićanin je prošao najgore jer je u tučnjavi zaradio porezotinu na čelu, dok kod dvojice BiH državljana nisu evidentirane ozljede.

Portal Slobodna Dalmacija razgovarao je s vlasnikom kluba Marinom Kelezom.

'Meni su sinovi na vratima i u mom objektu 20 godina nije bilo nikakvih nereda, a sada u mjesec dana dva. Znate, nitko nema pravo pregledavati goste pa tako ni oni, a zbog dva incidenta sada ovo postaje problematično mjesto, a nije. U Kuke dolaze normalni ljudi, atmosfera je odlična, ja puštam glazbu pa je tako bilo i sada prije ovog sukoba. Ne možemo utjecati je li netko lud, pijan, drogiran i što će napraviti...

Ova dva mulca su se sukobila ispred vrata i to taman kada se glazba gasila, a ljudi odlazili u pet minuta do šest, jutros. Kažu mi da su obojica bila drogirana, a nitko ne zna motive. Stvarno, kažem vam, ne sudite o objektu po tome što neki neodgovorni gosti naprave u trenucima svojih raznih stanja', rekao je vlasnik.