Sisak, Gvozd i Glina

U jednom danu u četiri odvojena slučaja spriječeno krijumčarenja stranih državljana

09.12.2023 u 14:36

Bionic
Reading

U četiri odvojena slučaja na području Siska, Gvozda i Gline policija je u četvrtak spriječila krijumčarenje više stranih državljana, izvijestili su u subotu iz sisačko-moslavačke policije

Kriminalistička istraživanja provedena su nad jednim hrvatskim, dvoje državljana BiH i jednim državljaninom Gruzije koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana u osobnim automobilima.

Također, sumnja se da je šestero državljana Gruzije sudjelovalo u počinjenju kaznenog djela na način da su upravljali vozilima, kao prethodnice i zaštitnice, a u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora. Zbog sumnje u potuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičenici su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.