dvojica turaka

U Hrvatsku su lažnim njemačkim dokumentima uspjeli ući, ali nisu uspjeli izaći: Policija na granici ulovila dvojicu državljana Turske

04.03.2022 u 12:51

Bionic
Reading

Policijska uprava brodsko - posavska obavijestila je o dvojici državljana Turske koji su krivotvorenim njemačkim dokumentima pokušali izaći iz Hrvatske

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 2. ožujka, u 20,50 sati, policijski službenici su kontrolirali autobus (nacionalnih i registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), putnike i prtljagu. Prilikom granične kontrole, policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost njemačkih dozvola boravka, koje su predočili dvojica putnika u dobi od 24 i 27 (državljani Republike Turske). Daljnjim radom i provjerama policijski službenici su utvrdili da se radi o krivotvorenim dozvolama boravka Savezne Republike Njemačke.

Dana 3. ožujka, provedeno je kriminalističko istraživanje, kojom prilikom su policijski službenici utvrdili da su osumnjičeni kupili dozvole boravka u Republici Srbiji, te pokušali prijeći državnu granicu koristeći iste kao originalne.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad te protiv 24-godišnjaka i 27-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.