interpolova tjeralica

U Hrvatsku stigao traženi kriminalac iz Kolumbije, pogledajte kako su ga dočekali specijalci

18.05.2023 u 17:20

Bionic
Reading

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutrašnjih poslova javlja da je za 37-godišnjim muškarcem bila raspisana hrvatska Interpolova tjeralica temeljem koje je bio uhićen u Kolumbiji, a tražen je bio zbog počinjenja kaznenih djela iz domene krvnih delikata, organiziranog kriminaliteta i kriminaliteta droga

U utorak, 16. svibnja u večernjim satima policijski službenici Uprave kriminalističke policije su, uz asistenciju Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ Lučko), uspješno prepratili muškarca M.V. (1986.) u postupku deportacije iz Kolumbije u Hrvatsku.

Kako piše 24 sata radi se o Manuelu Vuliću, 37-godišnjaku i jednom od najtraženijih hrvatskih bjegunaca. Velić je početkom svibnja uhićen u akciji kolumbijske policije i Interpola.

Za 37-godišnjim muškarcem je bila raspisana hrvatska Interpolova tjeralica temeljem koje je bio uhićen u Kolumbiji, a tražen je bio zbog počinjenja kaznenih djela iz domene krvnih delikata, organiziranog kriminaliteta i kriminaliteta droga. Uhićen je nakon višemjesečne operativne suradnje s Federalnom policijom Kolumbije i Maršalskom službom Sjedinjenih Američkih Država.

Uhićen je u Kolumbiji ranije ovog mjeseca u akciji kolumbijske policije i Intepola. Vulić je osumnjičen da je od 2019. do 2022. godine organizirao i financirao operaciju uvoza kokaina iz Južne Amerike u Europu putem brodova za prijevoz prehrambenih namirnica, te da je angažirao ljude za nadgledanje označenih kontejnera.

Izvor: Društvene mreže / Autor: MUP

Paralelno s pokretanjem ekstradicijskog postupka, 37-godišnjaku je temeljem imigracijskih zakona Republike Kolumbije izrečen izgon iz zemlje radi prijetnje nacionalnoj sigurnosti, a deportacija je provedena u suradnji s nadležnom imigracijskom službom Republike Kolumbije.

Pod visokim mjerama osiguranja i u pratnji policijskih službenika ATJ Lučko i Uprave kriminalističke policije, 37-godišnjak je sigurno predan u nadležni zatvor.