na krovu hazu-a

Ozlijeđen radnik u centru Zagreba, eksplodirao 'zvončić' iz Domovinskog rata?

25.05.2023 u 13:13

Bionic
Reading

U središtu Zagreba u četvrtak je u eksploziji ozlijeđen radnik

U četvrtak je na Strossmayerovom trgu došlo do eksplozije tijekom radova, pri čemu je ozlijeđen radnik kojemu je pružena liječnička pomoć. U tijeku je očevid kojim će se utvrditi uzrok eksplozije, potvrdili su iz PU zagrebačke za N1. Na terenu su policija i vatrogasci, piše N1.

Navodno je eksplodirao zvončić iz Domovinskog rata, projektil koji je bio dio zabranjenih kasetnih bombi kojima su pobunjeni Srbi gađali Zagreb 2. i 3. svibnja 1995., kad je poginulo sedmero ljudi.

  • +18
Prilikom radova na zgradi na Zrinjevcu radnik ozlijeđen u eksploziji Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Jutarnji list piše da se eksplozija dogodila na krovu zgrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) dok su radnici skidali krov kako bi postavili novi.

'Nakon što su skinuli krov, krenuli su i na uklanjanje ljepenke koja se nalazila ispod krova. Upravo ispod te ljepenke nalazilo se eksplozivno sredstvo, pretpostavlja se zvončić zaostao iz napada na Zagreb 1995. godine, koji je eksplodirao kada je radnik počeo skidati ljepenku', piše Jutarnji list. Navodi i kako je sreća u nesreći bila ta što je glavni mlaz eksplozije išao dolje, a da je išao u širinu, sigurno bi bilo više ozlijeđenih jer se u blizini nalazilo još radnika. Prema prvim informacijama, radnik iz Indije ima teže ozljede prstiju te je prebačen u bolnicu.