zapaljenje raslinja

Trenutno u Dalmaciji bukte tri požara, vatrogasci upozoravaju: Imamo pune ruke posla, budite oprezni

13.07.2022 u 13:13

Bionic
Reading

Trenutno su na području Dalmacije aktivna tri požara otvorenog prostora, jedan na području Zadarske županije te dva na području Šibensko-kninske županije

Na području naselja Boraja kod Šibenika došlo je do požara gdje je uslijed prometne nezgode došlo do zapaljenja okolnog raslinja. Kanader je preusmjeren na ovaj požar gdje će djelovati uz pomoć vatrogasnih snaga. Sličan uzrok požara je i u Zadarskoj županiji gdje je izbio požar kod područja Visočane kada se, uslijed zapaljenja kombi vozila, požar proširio na travu i nisko raslinje. Nema opasnosti od širenja na objekte, a na požarište je upućen i kanader koji će gasiti uz djelovanje vatrogasnih snaga.

Aktivan je i požar na Benkovačkoj cesti, u Šibensko-kninskoj županiji kojeg gase vatrogasci te jedan kanader. „I danas vatrogasci imaju pune ruke posla s požarima, kao i prethodnih dana.

  • +6
Požar na obroncima Srđa Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vatrogasci ponovno apeliraju na građane na dodatan oprez s obzirom na iznimno nepovoljne meteorološke uvjete koji uključuju veliku i vrlo veliku opasnost od izbijanja šumskih požara na području gotovo cijele RH. Zabranjeno je spaljivanje, osobito za vjetrovita vremena, korištenje roštilja u prirodi te bacanje opušaka kao i bilo kakvo drugo neodgovorno ponašanje koje može biti uzročnikom požara.

U slučaju da primjetite požar, odmah nazovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112“, podsjetio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.