STRAVA U ZAGREBU

Tramvaj kod Autobusnog kolodvora usmrtio mladog Poljaka. Svjedoci kažu da se dizalica čekala sat vremena

28.10.2022 u 19:51

Bionic
Reading

U smrtonosnom naletu tramvaja na zagrebačkoj Aveniji Marina Držića, kod Autobusnog kolodvora, poginuo je 36-godišnji Poljak, doznaje Jutarnji list. Prolaznici koji su se u tom trenutku našli na mjestu nesreće, a pogotovo vozač tramvaja, pretrpjeli su ogroman šok.

Pod niskopodnim ZET-ovim tramvajem linije 2 danas oko 11 sati život je izgubio mladi državljanin Poljske, 36-godišnji R.K.V., javlja Jutarnji list. Svjedoci tvrde da je najveći šok pretrpio vozač tramvaja, a sve je dodatno uznemirilo to što se dizalica, pozvana da podigne tramvaj s ciljem da se ispod osovine izvuče beživotno tijelo, čekala sat vremena.

Neki kažu da su vidjeli mladića kako pretrčava cestu, valjda kako bi stigao na tramvaj, a drugi da je mladić s naprtnjačom dolaskom na tramvajske tračnice naglo zastao. Jedna svjedokinja ispričala je da je tramvaj naletio na mladića desetak metara od zebre, a svi su se čudili zašto se baš tamo zatekao.

  • +7
Tramvaj prometna Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Nikom taj potez nije jasan jer je preskočio živice. Možda mu se noga zaglavila pa se nije uspio pomaknuti? I onda još na sve, kad ga je tramvaj udario, vukao ga je desetak metara, jer se očito nije mogao odmah zaustaviti', ispričala je svjedokinja.