prometna nesreća

Teretnjakom naletio na djecu na pješačkom prijelazu u Prelogu, pa pobjegao

12.09.2023 u 13:35

Bionic
Reading

Vozač teretnjaka naletio je u ponedjeljak na djecu na pješačkom prijelazu u Prelogu pri čemu je jedno dijete lakše ozlijeđeno, a odbjegli vozač naknadno je pronađen te je dobio kaznu od 1.770 eura i na 15 mjeseci oduzeta mu je vozačka dozvola, priopćili su iz policije u utorak

Prometna nesreća dogodila se u ponedjeljak oko 13.30 sati kad je vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1958., vozio Glavnom ulicom u Prelogu i pješačkom prijelazu nije se približavao sigurnosnom brzinom. U kočenju je, prednjim bočnim dijelom vozila, udario u dva bicikla koja su preko pješačkog prijelaza gurala dva djeteta, a zbog udara jedno je dijete palo na kolnik.

Privatnim vozilom ozlijeđeno dijete prevezeno je u čakovečku bolnicu gdje je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđeno.

Nakon prometne nesreće, 65-godišnji vozač napustio je mjesto nesreće, ali je naknadno pronađen. Tijekom kriminalističkog istraživanja vozač je tvrdio da je nakon nesreće konzumirao alkoholna pića, a alkotestiranjem je utvrđeno da je u trenutku pronalaska bio pod utjecajem alkohola.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 65-godišnjak je sankcioniran novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.770 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 15 mjeseci.