OČEVID U TIJEKU

Sudar vlakova kod Rijeke: Istražitelji na terenu utvrđuju je li bilo propusta

11.12.2023 u 15:42

Bionic
Reading

Istražitelji željezničkih nesreća izašli su na teren radi provođenja očevida nakon naleta teretnog vlaka na pružno vozilo u ponedjeljak ujutro kod Rijeke, izvijestila Agencija za istraživanje nesreća u prometu, dodavši da će se nakon analize prikupljenih podataka utvrditi je li bilo propusta

Agencija je priopćila da je o nesreći obavještena odmah po događaju, od strane dispečera HŽ Infrastrukture te su istražitelji željezničkih nesreća odmah po dojavi izašli na teren radi provođenja očevida, koji je u tijeku.

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Nakon što se prikupe svi relevantni podaci u vezi nesreće i napravi analiza svih prikupljenih podataka, utvrdit će se je li bilo propusta u vezi sigurnosti željezničkog sustava te će se odlučiti o pokretanju ili nepokretanju sigurnosne istrage te nesreće, naveli su iz Agencije.

U sudaru teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia, koji je prevozio žitarice i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture, koji se u ponedjeljak ujutro dogodio između kolodvora Meja i Škrljevo nedaleko od Rijeke, nema teže ozlijeđenih ni smrtno stradalih osoba.

Iz HŽ Infrastrukture izvijestili su da se vlak, koji se kretao prema Rijeci, iz nepoznatih razloga nije zaustavio u kolodvoru Meja, što je bilo obavezno.

  • +16
Sudar vlakova između kolodvora Meja i Škrljevo kod Rijeke Izvor: Facebook / Autor: Sindikat prometnika vlakova Hrvatske

Nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio je na pružno vozilo koje služi za održavanje željezničke infrastrukture.

Promet između dvaju kolodvora je u prekidu, putnike prevoze autobusi na relaciji Rijeka - Plase, naveli su iz HŽ Infrastrukture.

Po napisima medija, pretpostavlja se da su otkazale kočnice teretnog vlaka, nakon čega je dio teretnog vlaka iskočio iz tračnica, a teret se rasuo.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'