NAKON SUDARA

Strava u Austriji: Školski autobus pao s mosta, pet osoba ozlijeđeno

11.09.2023 u 10:51

Bionic
Reading

U okrugu Krems u Donjoj Austriji kod mjesta Rastenfeld u ponedjeljak ujutro, na prvi dan škole u toj zemlji, dogodila se strašna prometna nesreća u kojoj je školski autobus, nakon sudara s automobilom, izletio s četiri metra visokog mosta. Ozlijeđeno je pet osoba, među kojima je dvoje tinejdžera

Policija pretpostavlja da je školski autobus prvo udario u automobil, nakon čega je u području građevinskih radova izletio na lijevu stranu ceste i pao s oko četiri metra visokog mosta.

Spasilački tim angažirao je pet timova hitne medicinske pomoći i dva spasilačka helikoptera kako bi zbrinuli ozlijeđene, uključujući dva tinejdžera.

U vozilu su se nalazila četiri putnika i vozač autobusa, a svih pet je ozlijeđeno, od kojih je dvoje zadobilo teže ozljede. Prema riječima glasnogovornika hitne pomoći Donje Austrije, među njima je i vozač autobusa. Muškarac je helikopterom hitne pomoći prebačen u državnu bolnicu St. Pölten.

Ostali pacijenti su nakon pružanja prve pomoći odvedeni u okolne bolnice. Državna cesta B37 ujutro je bila zatvorena, a promet je preusmjeren.