užas kod solina

Zapaljiva tekućina bačena na djevojčicu, teško je ozlijeđena

03.03.2024 u 18:43

Bionic
Reading

Djevojčica, stara godinu i tri mjeseca, teško je ozlijeđena u naselju Blaca u Solinu, gdje je u nedjelju oko 14 sati zadobila opekline zbog čega je privedena jedna osoba, izvijestila je splitska policija.

Policija je oko 14 sati iz KBC Split dobila informaciju da je liječnička pomoć pružena djetetu koje ima opekline po tijelu izazvane zapaljivom tekućinom.

"Prema do sada prikupljenim informacijama u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području, za paljenje vatre osoba je koristila zapaljivu tekućinu koja se nalazila u boci te je u jednom trenutku vatra zahvatila bocu, zbog čega je osoba bacila zapaljenu bocu sa zapaljivom tekućinom u dvorište u kojemu se nalazilo dijete. Vatra je zahvatila curicu izazvavši joj opekline po tijelu", izvijestila je policija.

Iako su prve informacije govorile da je djevojčica u životnoj opasnosti, Jutarnji list doznaje da nije životno ugrožena i da je stabilno, iako naglašavaju da je nezahvalno davati prognoze jer se radi o maloj bebi.

Teško ozlijeđena djevojčica nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja s opeklinama lica i šake. Sedirana je, napominju liječnici, iz preventivnih razloga, odnosno da ne trpi bolove s obzirom na to da je riječ o maloj bebi.

Nesreća u Solinu Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Kako javlja Slobodna Dalmacija, tragedija se dogodila na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama kada se okupilo društvo slaveći rođendan. Uzvanici su krenuli pripremati roštilj i paliti vatru, a jedan od njih polio je drva benzinom koji se nalazi u plastičnoj boci Coca Cole.

Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i ne gledajući pozorno oko sebe u strahu je bacio bocu dalje od sebe. Na žalost, boca je najvjerojatnije pogodila nesretnu djevojčicu koja se igrala te ju je vatra zahvatila po tijelu. Članovi njene obitelji i ostali prisutni odmah su priskočili djevojčici i pokušavali ugasiti plamen, valjajući je po travi, a vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu.

Osoba koju se povezuje s tim događajem nalazi se u prostorijama policije te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje dok se na mjestu događaja obavlja očevid.