SVI U PRITVORU

Stranci krijumčare migrante iz Turske i Kine kroz Hrvatsku

29.04.2023 u 17:49

Bionic
Reading

Talijanski državljanin (48) uhićen je u Slavonskom Brodu s 12 turskih i tri kineska državljanina koje je pokušao prokrijumčariti u petak u Hrvatsku, izvijestila je u subotu brodsko-posavska Policijska uprava. Otkriveni su oko 20,45 sati u Splavarskoj ulici, istočno od centra grada, u kombiju talijanskih registarskih oznaka

Policija je naknadno utvrdila da su svi migranti na ilegalan način ušli u Hrvatsku. Zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma, policija je krijumčara predala u pritvor i protiv njega podnosi kaznenu prijavu.

Dva dana ranije na autocesti A3 kod Okučana, policija je otkrila da dva državljanina Srbije u odvojenim vozilima prevoze migrante koji su ilegalno ušli u Hrvatsku. Prvo je u 23,45 otkriveno da 26-godišnjak u automobilu vozi dvoje državljana Kine i troje državljana Turske. Pet minuta kasnije otkriven je i 23-godišnjak koji je prevozio četvero državljana Kine. I ova dva vozača završila su u pritvoru.