odbio doći u sudnicu

Stigla presuda: Tanaskoviću za hladnokrvnu likvidaciju na Zrću 19 godina zatvora

25.03.2024 u 12:54

Bionic
Reading

Za hladnokrvnu likvidaciju na Zrću, 30-godišnji Duško Tanasković iz Kragujevca osuđen je na Županijskom sudu u Zadru u ponedjeljak na 19 godina zatvora.

Sutkinja Ana Brkić izrekla mu je kaznu smatrajući da je kriv za sve ono za što se teretio u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Tanasković nije bio u sudnici, sudu je dostavio pisanu obavijest da ne želi prisustvovati izricanju presude, javlja Zadarski.hr.

Suđenje mu je počelo u travnju prošle godine, a ključni dokaz je bila snimka likvidacije koju je zabilježila jedna od nadzornih kamera. Kod Tanaskovića je s njegovim otiscima pronađeno i oružje koje je koristio u ubojstvu Glock 17 i prigušivač, a na mjestu zločina i čahura metka koji je ispaljen u Vlaovića. Na mjestu zločina poronađeni su i opušci s Tanaskovićevim otiscima, a u odbačenoj torbi novac i ostatak streljiva.

Tanasković se teretio da je 25. kolovoza 2022. godine u 6:01 sati, na otoku Pagu, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac ubio 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića, što je označeno kao obračun dvaju balkanskih narkoklanova.

Tanaskovića je Vlaoviću prišao s leđa te mu iz neposredne blizine iz ispalio hitac u glavu.

U pomoć ozlijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred kluba, a cijeli je događaj mobitelima je snimilo nekoliko gostiju i te su snimke kasnije objavili na društvenim mrežama.