skupocjeno piće

Španjolska čeka izručenje iz Hrvatske osumnjičenih za krađu 45 boca vina vrijednih više od 1,6 milijuna eura

22.07.2022 u 12:26

Bionic
Reading

Hrvatska policija je na graničnom prijelazu s Crnom Gorom uhitila dvije osobe osumnjičene u Španjolskoj za krađu 45 boca vina vrijednih nešto više od 1,6 milijuna eura, priopćila je španjolska policija

Constantin Gabriel Dumitru (47), državljanin Rumunjske i Nizozemske, te meksička državljanka Priscila Lara Guevara (29) uhićeni su u ponedjeljak na graničnom prijelazu Karasovići gdje su ušli iz Crne Gore.

Privedeni su temeljem europskog uhidbenog naloga raspisanog iz Španjolske.

U Španjolskoj su osumnjičeni da su u noći 27. listopada 2021. godine ukrali skupocjeno vino iz podruma hotela u zapadnom gradu Caceresu.

Hrvatska policija potvrdila je u petak uhićenje “dvaju stranih državljana” no odbila je odgovoriti na pitanja vezana za taj slučaj.

Španjolska policija, koja je otkrila identitet osumnjičenih, održala je u srijedu konferenciju za medije u Caceresu gdje je rekla kako u idućih desetak dana očekuje njihovo izručenje. Oni bi zatim ondje trebali biti izvedeni na sud.

Španjolska policija je za njima tragala nakon što ih je navodno identificirala putem kamera u hotelu a muškaraca tereti za još dvije krađe u Madridu. Na kamerama se vide muškarac i žena lica prekrivenih maskama za zaštitu od koronavirusa.