kod ogulina

Slagao da je spriječio otmicu pa prijavljen za širenje lažnih vijesti

08.11.2023 u 13:30

Bionic
Reading

Prijavu za širenja lažnih vijesti 'zaradio' je 22-godišnjak koji je na društvenoj mreži u četvrtak objavio laž da je netko iz automobila njemačkih registracija pokušao oteti dvojicu muškaraca kod Ogulina, ali da nisu uspjeli jer ih je on spasio

Karlovačka policija u srijedu je izvijestila da je 22-godišnjaka prekršajno prijavila za širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana. Zakon za taj prekršaj predviđa kaznu od 700 do 4000 eura ili do 30 dana zatvora.

Prijavljeni 22-godišnjak je objavio da su osobe iz automobila na putu iz Ogulina u Oštarije ponudile piće dvojici muškaraca, a zatim ih htjeli oteti. Objavio je i fotografiju navodno baš tog vozila, a policija je zaključila da je sve izmislio pa je protiv 22-godišnjaka podnijet optužni prijedlog.

"Budući da su neprovjerene i netočne informacije dovele do uznemiravanja i zabrinutosti, Policijska uprava karlovačka ponovno podsjeća na savjete za roditelje i djecu o sigurnom i odgovornom korištenju interneta i društvenih mreža, a s ciljem zaštite djece, mladih i odraslih od štetnih učinaka ovakvih vijesti", poručili su iz policije.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'