paprena kazna

Riječki navijač kažnjen sa 6630 eura. Evo zašto

24.11.2023 u 18:21

Bionic
Reading

Kaznu od 6630 eura dobio je 21-godišnjak koji je u tri navrata ignorirao ranije presude prema kojima se prije svake utakmice hrvatske nogometne reprezentacije i HNK Rijeke morao javiti u policijsku postaju, izvijestila je u petak primorsko-goranska policija

Primorsko-goranska policija izvijestila je da je u četvrtak 21-godišnjaka pronašla na području Rijeke te "radi daljnjeg vođenja prekršajnog postupka" dovela na "nadležni općinski sud".

Doda ju da je riječ o mladiću koji se između 18. i 21. studenoga prilikom nogometnih utakmica Rijeke i hrvatske reprezentacije, u tri navrata nije javio policiji, odnosno nije postupio po izrečenim zaštitnim mjerama čime je prekršio Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Općinski sud zbog toga ga je, pravomoćnom presudom, kaznio sa 6.630 eura, a izrečene su mu i dvije nove zaštitne mjere u trajanju od dvije godine, uz obvezu javljanja policiji.

Prema novim mjerama zabranjeno mu je prisustvovanje sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu na kojima sudjeluje HNK Rijeka i hrvatska reprezentacija te odlasci na "određena sportska natjecanja u inozemstvu na kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija uz obvezu predavanja putne isprave", izvijestila je policija.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'