policija na terenu

Rekorder vikenda vozio je s 3,63 promila alkohola. Jedan je pijan uhvaćen i na autocesti

19.09.2022 u 12:00

Bionic
Reading

Policija je izvijestila da su u subotu oko 23 sata, u mjestu Lipovljani, u kontroli prometa zaustavil 34-godišnjaka s područja Lipovljana, koji je pod utjecajem alkohola od 3,63 promila upravljao automobilom pulskih registracija

Do otriježnjenja smješten je u prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenog prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Da ranije u petak oko 21.30 sati, u mjestu Mahovo, Općina Martinska Ves, u kontroli prometa zaustavljen je automobil krapinskih registracija kojim je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,56 promila upravljao 46-godišnjak s područja Martinske Vesi. Uhićen je i zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu.

Da za volanom ne sjede samo pijani muškarci potvrđuje i vijest da je u nedjelju u rano doba oko 2.30 sati, u Sisku zaustavljena je 47-godišnja žena iz Siska, koja je pod utjecajem alkohola od 1,58 promila upravljala automobilom sisačkih registracija.

Nešto dalje u Glini, zaustavljen ja automobil sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,55 promila upravljao 53-godišnjak iz Gline. No, on nije bio jedini jer je u noći s nedjelje na ponedjeljak u mjestu Gređania području Topuskog,  prometu je zaustavljen 56-godišnjak s područja Gline, koji je pod utjecajem alkohola od 1,16 promila upravljao automobilom sisačkih registracija.

Istoga dana, oko 21 sat, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, kod odmorišta Novska, u kontroli prometa zaustavljen je automobil riječkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,95 promila upravljao 44-godišnjak iz Cernika. Izvršenom provjerom je utvrđeno da je vozilu istekla prometna dozvola.

Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozači su smješteni u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje. Zbog počinjenih prekršaja protiv njih slijedi Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.