odluka suda

Redar i suspendirani policajac idu u istražni zatvor na mjesec dana

23.04.2023 u 18:38

Bionic
Reading

Nakon što su ispitani, redaru u noćnom klubu Ritz Kristijanu Knegi te suspendiranom policajcu koji je osumnjičen da mu je pomogao u ubojstvu Tomislava Sablje, određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Istražni zatvor im je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke te zbog mogućnosti ponavljanja djela.

U međuvremenu, nakon ispitivanja redara i suspendiranog policajca priopćenjem se oglasio i DORH. Iz njihovog priopćenja vidljivo je i da je suspendirani policajac radio kao zaštitar u noćnom klubu Ritz.

Suspendirani policajac također bio zaštitar u klubu

'Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 23. travnja 2023., u službi dežurstva, ispitalo dvojicu hrvatskih državljana (1986. i 1997.) zbog osnovane sumnje da je prvoosumnjičenik počinio kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, a drugoosumnjičenik kazneno djelo pomaganja u ubojstvu iz članka 110. u svezi članka 38. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja osumnjičenika, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv obojice okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da nakon što je oštećenik 22. travnja 2023. oko 4:35 sati u prostorijama noćnog kluba u Zagrebu došao u verbalni sukob s gostom kluba i zaprijetio gostu pištoljem, pa kada je to doznao prvookrivljenik, kao voditelj zaštitarske službe u noćnom klubu i došao do njih, drugookrivljenik koji je radio kao zaštitar u klubu, dodao prvookrivljeniku pištolj. Prvookrivljenik je potom, osnovano se sumnja, došao u verbalni sukob s oštećenikom te, u cilju da ga usmrti, ispalio iz pištolja više hitaca koja su u svojoj putanji pogodila oštećenika nanijevši mu ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

  • +3
Na Trešnjevci ubijen Tomislav Sabljo Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a).', stoji u priopćenju.