nema šale

Recidivistu prometnih prekršaja u Splitu trajno oduzet Mini cooper

23.01.2024 u 13:34

Bionic
Reading

Pedeset devetogodišnji muškarac koji je počinio nekoliko prometnih prekršaja, a već ranije je kažnjavan zbog istovrsnih prekršaja, splitski Općinski prekršajni sud je kaznio trajnim oduzimanjem osobnog vozila Mini cooper, doznaje se u utorak u splitskoj policiji

Policajci splitske Prve policijske postaje zaustavili su 59-godišnjaka 8. studenog 2023. oko 13 sati u Hercegovačkoj ulici u Splitu. Utvrđeno je da je upravlja osobnim vozilom u vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, a i vozilu je isteklo važenje prometne dozvole. Privremeno su mu oduzeli vozilo kojim je upravljao, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja je doveden i na Općinski prekršajni sud u Splitu.

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Antonela Lolić rekla je da je prekršajni postupak okončan donošenjem presude kojom je 59-godišnjak proglašen krivim za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pa je zbog upravljanja vozilom kojem je istekla prometna dozvola kažnjen novčanom kaznom, a zbog upravljanja vozilom u prometu na cesti za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, izrečena kazna zatvora, odnosno uvjetna u trajanju od godinu dana.

Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, te mu je oduzeto osobno vozilo, koje je postalo vlasništvo Republike Hrvatske.

"U konkretnom slučaju riječ je o recidivistu ili osobi koja je već ranije pravomoćno kažnjavana zbog istovrsnih prekršaja kao što je upravljanje vozilom u vrijeme zabrane, odbijanje podvrgavanja ispitivanju prisutnosti opijata u organizmu koji po naravi spadaju u teže prometne prekršaje, te imaju visok stupanj opasnosti i ugrožavanja sudionika u prometu na cestama", naglasila je Lolić.